Nyt fængsel placeres ved Firehuse

dato

Viborg Byråd besluttede onsdag aften, at et nyt fængsel skal placeres ved Firehuse nær Karup

Siden det i januar blev offentliggjort, at Viborg Kommune er udvalgt som hjemsted for et nyt lukket fængsel med plads til 400 indsatte, har der været spekuleret i, hvor i kommunen fængslet skal placeres.

I april blev det offentliggjort, at fængslet enten skulle placeres enten syd for Firehuse mellem Karup og Frederiks eller øst for Møldrup mellem Skivevej og Hobrovej.

Positivt modtaget
Onsdag den 26. juni kom så den endelige beslutning, da Viborg Byråd besluttede, at fængslet skal placeres ved Firehuse nær Karup.

- Jeg er glad for, at byrådet har valgt området ved Firehuse til placeringen af et nyt fængsel. Det sker efter en god dialog med borgerne i de berørte områder. Langt de fleste har taget meget positivt imod tanken om et lukket fængsel, men der er selvfølgelig også nogle, der er mere kritiske. Det er specielt nogle af de borgere, der bor tættest på det udpegede område, og derfor er det rigtig vigtigt, at vi få en god dialog med dem i forbindelse med det videre arbejde, siger borgmester i Viborg Kommune Ulrik Wilbek.

Flere muligheder
Med den overordnede placering på plads begynder arbejdet med at finde den helt konkrete placering af det kommende fængsel.

- Det område, der er udpeget, er væsentligt større end de 35 hektar, der er behov for. Derfor skal der besluttes en endelig placering af fængslet, så vi kan begynde dialogen med de lodsejere, der ejer de områder, der bliver påvirket af byggeriet, siger Ulrik Wilbek.

Baggrunden for beslutningen er blandt andet høringssvar fra både området ved Møldrup og området ved Firehuse, der begge har været i spil, ligesom forvaltningen har undersøgt en række forhold, som er en del af den sag, som byrådet tog stilling på baggrund af.

Fakta om Nyt Fængsel i Viborg Kommune

• Fængslet kræver et samlet areal på omtrent 35 ha (350.000 m2)

• Der vil være plads til 400 indsatte

• Fængslet vil medføre omtrent 400 nye arbejdspladser

• Omkring fængslet rejses en betonmur på seks meter bag et pigtrådshegn

• Målsætningen er, at fængslet skal være færdigbygget og i drift i 2030.

Kilde: Viborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.