Nu kan du hente dit pas 24/7

Foto: Viborg Kommune.
dato

Viborg Kommune introducerer en ny 24/7-ordning, der gør det muligt for borgere at hente deres nye pas uden for rådhusets åbningstid.

Ordningen er en del af en indsats for at styrke sikkerheden omkring pas, og Viborg er den første kommune i Danmark til at implementere denne service.

Borgere kan nu hente deres pas i en dokumentboks, der er placeret i et nybygget vindfang ved siden af rådhusets hovedindgang.

Dokumentboksene fungerer ligesom en pakkeboks, hvor borgere modtager en sms med en afhentningskode, som de kan bruge til at åbne døren til vindfanget uden for åbningstiden.

For at hente passet skal borgerne blot indtaste deres mobilnummer og den modtagne sms-kode ved dokumentboksen. Herefter logger de på med deres MitID og lægger deres gamle pas i en maskine, hvorefter en låge åbnes, og det nye pas kan hentes.

Afdelingsleder i Borgerservice, Mette Camilla Bech-Møller, udtaler, at de er meget glade for at kunne udvide deres service på denne måde, da det giver borgerne mulighed for at hente deres pas, når det passer dem bedst.


https://viborg.dk//om-kommunen/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nu-kan-du-hente-dit-pas-247-744034451372344/
Kilde: Viborg Kommune