Carlsberg brygger ikke kun øl, men bidrager også til banebrydende forskning gennem deres traditionsrige forskningslaboratorium. Foredraget vil fokusere på laboratoriets rolle i udviklingen af viden og teknikker, der har forbedret både ølproduktionen og den grundlæggende naturvidenskab.
Videnskab bag ølbrygningLeder af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil dykke ned i forædlingen af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Du vil få indsigt i maltningens betydning for smagsvariationer og høre om udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarerForedraget vil også præsentere den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan forbedre planters kvalitet og udbytte under skiftende klimaforhold. Derudover vil fund af 2 mio. år gammelt DNA fra Nordgrønland blive diskuteret i forhold til fortidens plantetilpasninger.
Smagsprøver og streamingDeltagerne vil få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som præsenteres under foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Pakhuset, Jernbanegade 8, 7470 Karup J
Entré: 30 kr
Arrangør: Alhedens Borgerforening
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation: ofn.au.dk/sted/590
Følg foredragene for bonusmateriale: ofn.au.dk/foelg-os
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her