Carlsberg er kendt for sin ølproduktion, men laboratoriet bag bryggeriet har også spillet en væsentlig rolle i videnskabelig forskning. Under dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmesteren, Erik Lund, give et indblik i laboratoriets bidrag til naturvidenskaben.
Ølproduktion og videnskabForedraget vil dykke ned i de teknikker og ingredienser, der bruges i ølproduktionen. Deltagerne vil lære om forædling af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante fødevarerDesuden vil der blive præsenteret den nyeste teknologi inden for klimatolerante planter. Dette inkluderer forskning i 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig skiftende klimaer.
Under foredraget serveres små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Karup Kultur- og Forsamlingshus, Bredgade 15, 7470 Karup J
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information, klik her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her