Viborg valgt som vært for europæisk cykelkonference

Foto: Viborg Kommune.
dato

Viborg er blevet valgt som værtsby for den prestigefyldte cykelkonference, EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2024.

Beslutningen blev annonceret i Izmir, Tyrkiet, den 12. oktober. Konferencen, der forventes at tiltrække 350-400 deltagere fra hele Europa, vil finde sted i Viborg den 23.-25. september 2024.

Valget af Viborg som værtsby er en anerkendelse af byens status som en attraktiv destination for cykelturister og en dygtig konferenceby.

Konferencen er organiseret af Det Europæiske Cyklistforbund (ECF), og Viborgs 1. viceborgmester, Mads Panny, udtrykte stor begejstring over valget. Han mener, at det vil styrke Viborgs position på det europæiske cykelkort.

Budmaterialet til ansøgningen om værtskabet blev udarbejdet af VisitAarhus i samarbejde med Viborg Kommune og projektleder Michael Andersen fra rejseselskabet Pedal People.

Pia Lange Christensen, direktør for VisitAarhus, ser konferencen som en stor mulighed for at styrke turistindustrien i Viborg.

Cykelentusiaster og arrangører af cykelferier vil få mulighed for at opleve Viborgs mange muligheder for cykelturisme på egen hånd. Dette forventes at øge antallet af cykelturister i regionen i de kommende år.

Lokale turistaktører vil også få en aktiv rolle under konferencen, når de skal arrangere ekskursioner langs Hærvejen for de mange professionelle cykelfolk.


https://viborg.dk//om-kommunen/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/viborg-valgt-som-vaert-for-europaeisk-cykelkonference-589865633576611/
Kilde: Viborg Kommune