Safety Manager til Flyverkommandoens Aviation Safety afdeling

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du via erfaring og faglighed en moden professionalisme, som kan gøre en forskel for vores flyvere?

Er du med fokus på flyvesikkerhed klar til at fokusere på udvikling af kampfly, luftrum og droner? - En utrolig spændende opgave i nærmeste fremtid.

Har du evnen til at skabe relationer på tværs af myndigheder, der knytter perspektiver og skaber helhedsløsninger, så flyvesikkerheden opretholdes, også når prioriteringerne er svære?

Så har vi jobbet for dig.

Om os

Aviation Safety er en selvstændig afdeling i Flyverkommandoen, der refererer direkte til Chefen for Flyverkommandoen.

Afdelingen varetager følgende overordnede opgaver:

- Rådgivning vedrørende flyvesikkerhed
- Opstilling og drift af flyvesikkerhedsvirksomhed
- Varetagelse af flyvesikkerhedstilsyn
- Danner grundstammen i Forsvarets Flyvehavarikommission.

Afdelingen varetager rådgivning og behandling af sager vedrørende flyvesikkerhed på tværs af Forsvaret. Afdelingen har etableret et rapporteringssystem til behandling af flyvebegivenheder (Flyvesikkerhedsrapporteringssystem), hvor Aviation Safety foretager risikovurdering og overvåger rapportering og undersøgelser af flyvebegivenheder. Endvidere opstiller afdelingen bestemmelser og retningslinjer for flyvesikkerhedsvirksomheden.

Afdelingen gennemfører aviation safety-seminarer og uddannelser af Forsvarets myndigheder og medarbejdere.

I rollen som Forsvarets Flyvesikkerhedsinspektør varetager afdelingen planlægning og gennemførelse af flyvesikkerhedstilsyn ved Forsvarets myndigheder, herunder ved Flyvevåbnets wings og Søværnets skibe.

Derudover varetager afdelingen undersøgelser af alvorlige flyvehændelser og danner grundstammen i Forsvarets Flyvehavarikommission.

I Aviation Safety arbejder vi som et tværfagligt team bestående at teknikere, piloter og specialister. Afdelingen har en stor berøringsflade med hele Forsvaret, civile myndigheder og udenlandske samarbejdspartnere.

Afdelingen består af syv medarbejdere, der arbejder tæt sammen om det fælles mål at understøtte Forsvarets operationelle virke ved at opretholde og udvikle flyvesikkerheden i Forsvaret.

Om stillingen

Du vil indgå i et professionelt team med en stor berøringsflade både nationalt og internationalt. Nationalt samarbejde sker på tværs af Forsvaret og med civile myndigheder såsom Trafikstyrelsen. Internationalt samarbejde omfatter både militære og civile myndigheder. Arbejdsopgaverne er varierede og til tider komplekse.

Du vil tilhøre den operative del af afdelingen, som består af tre piloter, der deler ansvaret for Flyvevåbnets wings og de flyvesikkerhedsmæssige opgaver imellem sig. Du vil i praksis blive afdelingens primære safety manager for kampfly, droner og luftrumsområdet.

Arbejdsopgaverne vil bl.a. bestå af følgende:

- Foretage risikovurdering og behandling af flyvebegivenheder
- Deltage i flyvesikkerhedstilsyn ved Forsvarets myndigheder, herunder Flyvevåbnets wings og Søværnets skibe
- Indgå i undersøgelse af flyvehavarier i regi af Forsvarets Flyvehavarikommission
- Indgå i tværfaglige arbejdsgrupper
- Indgå i rådgivning af chefen for Flyverkommandoen
- Deltage i undervisning og seminarer omfattende flyvesikkerhed.

Da arbejdet med flyvesikkerhed kræver specialistuddannelse, skal der påregnes uddannelser i både ind- og udland.

I forbindelse med undersøgelse af flyvehavarier i regi af Forsvarets Flyvehavarikommission kan tjenesterejser med kort varsel forekomme.

Om dig

Du er uddannet officer fra Flyvevåbnet og har en operativ baggrund som pilot på kampfly. Der er mulighed for at fastholde flyvestatus afhængigt af dine ønsker og det operative behov. Du er kaptajn og har gennemført VUK/VUT-1/L eller tilsvarende militærrelevant uddannelse.

Du har ideelt set fungeret som flyvesikkerhedsofficer ved en wing og oparbejdet stabserfaring fra NIV III og også gerne NIV II myndigheder, men det er ikke et krav. Arbejdsopgaver tilpasses din kompetenceudvikling og afdelingens behov.

Du har med udgangspunkt i din operative baggrund og stabstjeneste gode evner til at analysere og formidle budskaber. Vi forventer, at du er en motiveret og handlekraftig person, der fungerer godt såvel selvstændigt som i teams.

Du kaster dig ud i nye opgaver med et åbent sind og med en motivation for at forbedre flyvesikkerheden i Forsvaret og højne dit faglige niveau. Du trives i både internationale og nationale fora samt i samarbejde på tværs af værn og styrelser i Forsvaret.

Du er god til at kommunikere i både skrift og tale på dansk såvel som engelsk.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 23. maj 2019 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 4 som omfatter kaptajner og kaptajnløjtnanter, med krav om pilotuddannelse.
Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Vil du vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte oberstløjtnant Jesper S.Vesterby på telefon 6190 3401.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du ringe til HR-konsulent Camilla Boye på telefon 7281 9192, eller mail FPS-CAB@mil.dk.

Ansøgningsfristen er den 31. juli 2023 og samtaler forventes afholdt i uge 31.

Stillingen ønskes besat pr. 1. september 2023 eller efter aftale.

Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM FLYVERKOMMANDOEN
Flyverkommandoen er et hovedkvarter placeret på Flyvestation Karup, som sammen med seks underlagte myndigheder udgør det danske Flyvevåben. Flyverkommandoen styrer nationale, militære operationer med kampfly, helikoptere og transportfly og sørger i dagligdagen for, at rammerne for kapaciteterne er bedst mulige. Flyverkommandoen indgår i Forsvarskommandoen og bidrager på den måde til integration og udvikling af de danske luftstyrker i det samlede forsvar, ligesom regler, bevillinger og love fra det politiske niveau omsættes til rammer for Flyvevåbnets opgaveløsning, øvelser og generelle daglige drift.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Viborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flyvestation Karup, Herningvej 30, Kølvrå, 7470 Karup J

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 31-07-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=183875&DepartmentId=18960&MediaId=4680&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5853532

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet