Lahvino Viborg præsenterer nye tyske vine fra Karl-Heinz Gaul

Nye tyske vine fra vingården GAUL i Pfalz.
dato

Vi har glædet os meget til at kunne præsentere jer for GAUL fra det sydlige Tyskland, Pfalz. Her er det to søstre, der laver nogle ualmindeligt gode friske Pfalz-vine. Vi har taget 15 forskellige vine hjem fra dem, lige fra Gutsweine til Grosse Lage.

Søstrene Karoline og Dorothee Gaul driver vingården Karl-Heinz Gaul videre efter deres forældre. Beliggende i det nordlige Pfalz i byen Grünstadt-Sausenheim, har de over 20 hektar vinmarker, som gror på primært tertiær kalksten, hvilket giver vinene delikat frugt, fin mineralitet og kølig elegance. Der er specielt fokus på tørre vine af druerne Riesling, Pinot Noir (Spätburgunder), Weisserburgunder og Grauerburgunder.

Vingården Karl-Heinz Gaul blev grundlagt i 1993 af Karl-Heinz og Rosemarie Gaul. I dag dyrker de 20 hektar vinmarker, hovedsageligt i Sausenheim, men også i de nærliggende byer Asselheim, Neuleiningen og Kirchheim. Jordbunden i det nordlige Pfalz er præget af tertiær kalksten, som giver vinene deres karakteristiske smag. Vingårdens topkategori, "Zugpferd," har druer, der vokser i de ældste og bedste parceller. Hele 70% af vinmarkerne høstes manuelt, ofte i flere omgange, for at sikre de bedst mulige betingelser for høsten.

Vinområdet Pfalz, ofte kaldet "Tysklands Toscana," er kendt for sit milde klima, bølgende landskaber, skov og rig vinproduktion. Regionen deler klimatiske forhold med Alsace i Frankrig og tilbyder et unikt udvalg af vine, som tiltrækker vinelskere.

Priserne på de nye vine fra Karl-Heinz Gaul starter fra kr 125,- pr. flaske. Ved køb i butikken på Farvervej 41, Viborg, får du 20% rabat ved køb af 12 flasker, som kan blandes efter eget ønske. Bestil også via Lahvino's webshop på https://lahvino.dk/shop/319-weingut-karl-heinz-gaul-pfalz/.

Lahvino holder åbent hverdage kl. 10-17 og lørdage kl. 10-13, men bemærk, at butikken holder ferielukket fra og med d. 4. juli til og med d. 22. juli.

Vi håber at se dig her i butikken, hvis du er glad for elegante, smagfulde og sprøde tyske vine på druerne Riesling, Spätburgunder, Weissburgunder og Grauburgunder. Med lidt held har vi nok en flaske åben, som du kan smage på inden du køber.

Med venlig hilsen,
Lars S. Christensen, indehaver Lahvino

Kilde: Lahvino Wine & Spirits