Informationssikkerhedsofficer og stabsofficer (M331) til G6 i Hærkommandoen

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kunne du tænke dig at blive en del af en dynamisk sektion i Hærkommandoen, hvor fokus er på forandring og værdiskabelse for soldaterne, så søg denne spændende og krævende stilling i Hærkommandoens G6. Vi søger en informationssikkerhedsofficer, som har lyst, vilje og evne til at udvikle og opbygge cyber- og informationssikkerhedsstrukturen i Hæren i kommende forlig.

Om os

G6 sikrer på Hærens vegne rettidige og helstøbte kommando- og kontrolløsninger til Hærens myndigheder og enheder integreret med øvrige værn og relevante NATO partnernationer for at understøtte fuld integration af alle informationer i beslutnings- og føringsprocessen.

Det udvidede formål med Hærkommandoens G6-sektion er at understøtte Hærens samlede opgaveløsning i relation til kommando- og kontrolløsninger under indsættelse i landmilitære og værnsfælles taktiske og operative nationale og internationale operationer.

Kerneelementerne i sektionens arbejde er:
1) Understøttelse af 1. Brigades behov for kommando- og kontrolløsninger i rammen af Brigade CIS-projektet for derved at opnå IOC/FOC inden for tidsrammen.
2) Ankerpunkt for krypto- og informationssikkerhed i Hæren med henblik på at fastlægge og kontrollere opbevaring og anvendelse af relevant sensitivt materiel for herigennem at med-virke til smidig anvendelse og undgå kompromittering.
3) Tilsikre tilstrækkelige kommando- og kontrolløsninger mellem Nationalt Landmilitært Operationscenter og dispositionsenhederne i tilfælde af Hærens indsættelse i en større national landmilitær operation.

Sektionen består af en chef, tre stabsofficerer, hvoraf den ene er informationssikkerhedsofficer, en stabsbefalingsmand og en civil sagsbehandler.

Sektionen samarbejder med en bred skare af Forsvarsministeriets styrelser, Forsvarets myndigheder samt Hærens niveau III-myndigheder og de underliggende niveauer.

Sektionens arbejdsfelt omfatter blandt andet:
- Varetagelse af Cyber- og Informationssikkerhed i Hæren.
- Doktrin-, koncept- og organisationsudvikling vedrørende taktisk og operativ kommunikation i rammen af – men ikke udelukkende afgrænset til – Brigade-CIS-projektet.
- Føringsvirksomhed i form af bidrag til opstillingsgrundlag og opstillings- og uddannelsesbefalinger forud for indsættelse af landmilitære bidrag til internationale operationer.
- Styring i form af ansvar for eller bidrag til produkter og processer såvel inden for som uden for Hærkommandoens myndighedsområde.
- Interoperabilitetsudvikling med de største internationale samarbejdspartnere samt Forsvarets øvrige værn og operative kommandoer.
- Operationalisering af sikkerhedsbestemmelserne for opbevaring og generel håndtering af sensitivt kommunikationsmateriel.
- Deltagelse i sikkerhedsakkreditering af IT-systemer.

Om stillingen

Som informationssikkerhedsofficer (ISOF) og stabsofficer i G6 bliver du en del af et komplekst og mange-facetteret arbejdsfelt. Du skal være med til at udføre Hærens del af Forsvarets ledelsessystem for Cyber- og Informationssikkerhed, der varetages af G6. En opgave, vi ikke før har varetaget. Det betyder, at du skal være med til at udvikle informationssikkerhedsstrukturen i Hæren i kommende forlig.

Vi ser overordnet tre faser i din opgave;
- identificering af præcis opgaveportefølje som ISOF ved Hærkommandoen (NIV II)
- analyse af de enkelte myndigheders rolle og ansvar med deraf afledt ISOF-strukturanalyse til følge
- eventuelle sammenfald med nuværende sikkerhedsstruktur med evt. efterfølgende tilpasning ved myndighederne. Det betyder bl.a., at du – i hvert fald indledningsvis skal være leder for Hærens ISOF-struktur, som placeres decentralt ved myndighederne. Det kommer til at kræve rejseaktivitet rundt til myndighederne i Hæren.

Arbejdsopgaverne skifter ofte og ressourcerne prioriteres i forhold til, hvor sektionen leverer den største forskel for enhederne. Det er mig meget magtpåliggende, at vi håndterer de udfordringer, som enhederne og brugerne oplever, nu og her. Derfor kan du forvente – med kort varsel – at skulle håndtere og behandle observationer fra de yderste led af strukturen, så der opleves forandring til det bedre. Dit primære arbejde er at udføre Forsvarets ledelsessystem for Cyber- og Informationssikkerhed, herunder skabe sammenhæng til den operative anvendelse af føringsstøtte, hvorfra hovedparten af Hærens IT indsættes.

Du vil opleve at være G6’s (og ofte Hærkommandoens) repræsentant i arbejds-, koordinations- og projektgrupper, hvor det er vigtigt, at du har evne, vilje og mod til at fremføre Hærens holdning. Du opbygger samtidig god erfaring og stort kendskab til myndighederne i og uden for Hæren.

Stillingens indhold giver et naturligt afsæt for efterfølgende tjeneste på NIV I til III inden for en bred vifte af områder. Stillingen giver dig mulighed for at oparbejde kompetencer på højeste niveau i Hæren, der således kan være et springbræt til et bredt karriereforløb.

Om dig

Du er M331, gerne med faglig baggrund i cyber- og informationssikkerhed. Er du kaptajn og optaget på OFU og/eller MMS (herunder masterstudier i cyber eller tilsvarende), giver vi dig meget brede rammer til dit studie, og du kan ansættes i forbindelse med en uddannelsesaftale og bestride stillingen i funktion som højere stilling.

Har du erfaring fra tidligere virke som ISOF vil det være en fordel. Du ses at skulle kunne:
- Koordinere den samlede indsats blandt ISOF ved NIV-III og underliggende enheder.
- Rådgive og vejlede myndighedscheferne, samt øvrige chefer og ledere ved myndighederne om cyber- og informationssikkerhed herunder privatlivsbeskyttelse (GDPR), samt om risici for myndighedens operative opgaveløsning, i forbindelse med evt. brud på informationssikkerheden.
- Fungere som Hærens kontaktpunkt for Forsvarskommandoens Cyber- and Information Security Division (CID).
- Fastsætte selvstændige delmål med henblik på opnåelse af overordnede målsætninger.
- Foretage selvstændig sagsbehandling, forvaltning eller lærervirksomhed inden for eget ansvarsområde.
- Holde dig opdateret om aktuelle militære forhold, erfaringer og udfordringer inden for eget og tilstødende faglige områder, gennem deltagelse i kurser, uddannelser, konferencer, net-værksmøder etc., med henblik på at kunne varetage opgaverne som ISOF.

Vi lægger vægt på loyalitet, disciplineret initiativ, team-spirit og selvstændighed i opgaveløsningen. Mission Command er ledelsesstilen, og du skal derfor kunne arbejde selvstændigt inden for givne rammer. Du skal være handlekraftig og beslutningskompetent.

Din tjenestegrensspecifikke baggrund er ikke afgørende. Vi lægger stor vægt på, at dit fokus er cyber- og informationssikkerhed, og at du har en god forståelse for Hærens operative vilkår. Der er i det hele taget brug for, at du kan tænke to niveauer ned og konstant holder for øje, at digitaliseringen af Hæren er et nyt emne, som kræver større cyber- og informationssikkerhedsbevidsthed hos den enkelte. Samtidig skal du kunne anskue opgaver, observationer samt pålæg ovenfra på en kritisk måde. Det skal give mening, være operationalisérbart og afgørende for Hærens evne til at kæmpe og vinde.

Du har både operativ, sikkerhedsmæssig og teknologisk forståelse (og/eller interesse), og du kan identificere (nye) løsninger på komplekse problemer.

Vi forventer, at du har særdeles gode analytiske evner og er i stand til – på kort tid – at sætte dig ind i omfattende og komplicerede mængder fagligt stof uden at miste sansen for detaljen. Du vil opleve fokus på dine kommunikative færdigheder i skrift og tale, idet ”kort og klart” frem for ”langt og kompliceret” er målepunktet.

Du skal kunne danne relationer op, ned og til siden og have den passende konduite til at kunne forklare niveau III myndighederne fordelene ved at etablere (endnu) en partnermodel til håndtering af dele af myndighedscheferne ansvar.

Opgavernes kompleksitet fordrer helhedssyn og fagligt indblik i den operative virkelighed samt ikke mindst opstillingsparathed. Med andre ord, hvis du trives bedst i en fastlagt hverdag med faste opgaver og arbejdsprocesser, er G6 næppe det rette sted for dig. Til gengæld er der frihed under ansvar, og der vil være mulighed for hjemmearbejdsdage og/eller delvis tjeneste på en af Forsvarets garnisoner.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 23. maj 2019 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter orlogskaptajner og majorer. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Som ansat på Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingsindholdet, er du velkommen til at kontakte chefen for G6, oberstløjtnant Peter Els på telefon 4132 0373
Alternativt næstkommanderende, major Jakob Finn Wiis Tønnesen på telefon 2284 3553.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du ringe til HR-konsulent Camilla Boye på telefon 7281 9192, eller mail: FPS-CAB@mil.dk.

Ansøgningsfrist er den 2. juli 2023. Vi gennemfører samtaler i uge 27 og 28.

Stillingen som informationssikkerhedsofficer er til besættelse pr. 1. august 2023 eller snarest muligt herefter.

Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Viborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flyvestation Karup, Herningvej 30, Kølvrå, 7470 Karup J

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 02-07-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=183904&DepartmentId=18960&MediaId=4680&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5854217

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet