Bliv leder og primær sagsbehandler for Forsvarets nye kontrolcentral i Karup

Profilbillede
dato

Kunne du tænke dig at være Forsvarets leder og primære sagsbehandler på opbygningen af Forsvarets kommende kontrolcentral, så skal du søge denne stilling.
Forsvarets kontrolcentral er forankret i Hærkommandoen, men en baggrund fra Forsvaret er ikke nødvendig for at bestride stillingen. Der kræves stor selvstændighed og gode evner til at koordinere og samarbejde med Forsvarets myndigheder samt kollegaer i andre stabe. Jobbet er samtidigt en særdeles god mulighed for at udvikle din helhedsforståelse og få indsigt i Forsvarets vilkår. Der er gode muligheder for at kombinere tjenesten med både hjemmearbejde og et studie.

Om os

Forsvarets opgaver og vilkår tilpasser sig den sikkerhedspolitiske og samfundsmæssige udvikling, og vil derfor forandre sig over tid ligesom opgaverne i stabene ved Forsvarskommandoen.
Med Forsvarets kontrolcentrals forankring under staben i Hærkommandoen, er nedenstående et udtryk for den arbejdsplads, du som leder vil indgå i til dagligt.

Staben er over for Chefen for Hærkommandoen ansvarlig for: Planlægning, gennemførelse, styring og kontrol af virksomheden i såvel Hærkommandoen som ved Hærkommandoens underlagte myndigheder. Stabens opgaver er kendetegnet ved at rumme mange modsatrettede krav, en høj kompleksitet samt tværgående forpligtelser. Det er et vilkår for ledelse i staben.
Ledelsespraksis i staben ved Hærkommandoen er funderet i Forsvarets ledelses- og værdigrundlag. Det betyder, at vi arbejder ud fra værdierne: troværdighed, tillid, åbenhed, selvstændighed og ansvarlighed, som beskrivende for den adfærd, vi ønsker afspejlet i vores opgaveløsning.

Hærkommandoen er organiseret med en flad G1-G8 struktur, en Kontrolsektion samt en Ledelsessektion til støtte for Hærens øverste ledelse.
Operationssektionen (G3) i Hærkommandoen varetager styrkegenereringsprocesserne til Hærens bidrag til internationale- og nationale operationer samt beredskaber. Derudover varetager Operationssektionen ligeledes planlægning og gennemførelse af landmilitære indsættelser i Danmark samt bidrager til mange af Hærens øvrige driftsopgaver.
Herudover er operationssektionen ansvarlig for opbygningen af Forsvarets kommende kontrolcentral, som er under opbygning i Karup.

Operationssektionen er organiseret med en chef, der er oberstløjtnant, og syv operationsofficerer/sagsbehandlere i form af to majorer, fire kaptajner/majorer og én chefsergent.
Der lægges vægt på en uformel omgangstone og frihed under ansvar i opgaveløsningerne.

Om stillingen

Stillingen er slået op både militært og civilt.

Du kommer til at arbejde som Forsvarskommandoens primære sagsbehandler i forhold til opbygningen af Forsvarets kommende kontrolcentral i Karup/Skrydstrup. Yderligere kommer du til at være Hærkommandoens repræsentant i forhold til andre kommandoer, styrelser og eksterne leverandører omkring udrulningen af Forsvarets koncept for Tilsyn og Bevogtning i hele Forsvarets koncernområde.

Når kontrolcentralen står klar, skal du virke som daglig leder af et team på 22 medarbejdere, hvor der i døgndrift skal være to operatører og en vagtleder, der moniterer og reagerer på alle alarmer i hele Forsvarsministeriets koncernområde.
Har du en baggrund fra Forsvaret, vil du også i vekslende grad komme til at indgå i den nationale del af G3s daglige drift og vil her skulle bidrage til stabsarbejder i landdomænet, herunder medvirke til udarbejdelse af befalinger/FRAGO til undergivne, deltage i HKO vagtroste og løbende monitere igangværende nationale landoperationer.

Dagligdagen i Operationssektionen er meget dynamisk, hvorfor der løbende vil skulle løses eller bidrages til opgaver, der ligger uden for den fastlagte opgavefordeling i sektionen. Stillingen stiller derfor krav om en høj grad af fleksibilitet og mental agilitet.
Mange opgaver vil involvere Hærens øverste ledelse, hvorfor der forventes en høj grad af analytisk evne, helhedsforståelse og evne til skriftlig sagsfremstilling.
Hverdagen i stillingen er meget fleksibel, og selvom du skal passe mødeaktivitet og lignende i Karup, så er der gode muligheder for at kombinere tjenesten med både hjemmearbejde og et eventuelt studie. Det er således ikke en hindring, hvis du har langt til Karup.

Om dig

Du er enten kaptajn eller major (322) med erfaring fra sikkerhedsverdenen. Det er ønskeligt, at du har erfaringer fra nationale operationer, gerne med tidligere tjeneste på enten et Hjemmeværnsdistrikt eller en Landsdelsregion.
Du har gode diplomatiske evner og formår at skabe gode relationer med både militært og civile ansatte i og uden for Forsvaret. Tidligere tjeneste på NIV I eller II er ønskeligt, men ikke noget ubetinget krav.
Som militær ansat har du gennemført VUT-I/L, VUK eller Føringskursus.

Derudover er det en fordel, hvis du har:
- Erfaring fra stabstjeneste eller nationale operationer.
- Erfaring fra sikkerhedsverdenen, gerne som sikkerhedsofficer på ansvar 4 eller højere.
- Evt. har erfaring med vagtplanlægning eller kontinuerlig tjeneste.

Kompetencer:
- Du har gode skriftlige og mundtlige kommunikationsevner.
- Du er samarbejdsorienteret.
- Du er grundig i dit arbejde.
- Du har fokus på at overholde deadlines.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er slået op både militært og civilt.

Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 4, som omfatter kaptajner og kaptajnløjtnanter.
Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

Fast tjenestested er i Karup.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chefen for Operationssektionen (G3), OL Claus Asmussen Schmidt på tlf. 24 65 54 95 og FKO-H-CHG3@mil.dk eller tidligere stillingsindehaver MJ Morten Nørsøller på tlf. 61 20 28 63 og EFP-ESD-G701@mil.dk.

Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Julie Kastoft-Christensen på telefon 72 81 98 90 eller mail FPS-JUK@mil.dk.

Ansøgningsfristen er den 27. oktober 2024. Der gennemføres forventeligt samtaler i uge 44.

Stillingen ønskes besat fra 1. december 2024.

Du må gerne vedlægge de FOKUS bedømmelser, du finder relevante for stillingen.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM HÆRKOMMANDOEN
Hærkommandoen er Hærens øverste kommandoenhed og er bosiddende på Flyvestation Karup.
Hærkommandoen direktivgiver og skaber rammerne for Hærens myndigheder og enheder således, at de kan løse deres opgaver. Hærkommandoen er organiseret i en G-struktur (sektioner) fra G1 til G8 og med et Ledelsessekretariat og en Kontrolsektion, der hovedsagligt har til opgave at støtte Chefen og Næstkommanderende i deres daglige styring og ledelse af Hæren.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Viborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flyvestation Karup, Herningvej , Kølvrå, 7470 Karup J

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 27-10-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6131055

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet